Receptek

Rakott kel

Pohner Ádám receptje

2022. január 24.
  • 1 fej kelkáposzta leveleire szedve

Rizottóalap
Hozzávalók:

  • 4 fej salotthagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 dl fehérbor
  • 100 g rizottórizs
  • 4-5 dl csirke- vagy zöldség alaplé
  • olívaolaj

Húsragu
Hozzávalók:

  • 5 fej salottahagyma finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 szem paradicsom meghámozva és kockákra vágva
  • 1 db kápia paprika apró kockákra vágva
  • 200 g vegán darált hús
  • 20-20 g petrezselyem és tárkony durvára vágva
  • 2 dl fehérbor
  • 2-3 dl alaplé
  • 2-3 ek rizottóalap
  • olívaolaj

Összeállítás
Hozzávalók:

  • 3 ek tejföl
  • 2 ek kenyérmorzsa
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk (ezeket felhasználhatjuk később zöldségalapléhez), majd sós vízben puhára főzzük, lehűtjük és leszárítjuk.

A rizottóalaphoz olívaolajon lepároljuk a hagymákat, összepirítjuk a rizzsel és felöntjük a fehérborral.

Összeforraljuk, majd szakaszosan hozzáadjuk az alaplevet, amivel 3-4 percig tovább főzzük, hogy a rizs ne legyen annyira ress.


A raguhoz olívaolajon megpároljuk a hagymákat, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Néhány perc főzés után felöntjük fehérborral, amit elforralunk. Közben a vegán húst szétszedjük, és forró serpenyőben megpirítjuk, félretesszük, és amikor kihűlt, kézzel elmorzsoljuk. Belefőzzük a hagymás, paradicsomos alapba, sózzuk, borsozzuk és zöldfűszerekkel ízesítjük. Hozzákeverjük a rizottóalapot, ha kell, alaplével szaftosítjuk.

Összeállításkor a sütőedényt kiolajozzuk, és körbeszórjuk a kenyérmorzsával.
Kibéleljük a káposztalevéllel, rátöltünk a raguból, majd ezt ismételjük, amíg az alkotóelemek tartanak.
A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk még egy kis kenyérmorzsával.

220 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, amíg a széleken el nem kezd „rotyogni”.


kelkáposzta , salottahagyma , fokhagyma , fehérbor , paradicsom , olívaolaj , rizottórizs , alaplé , kápia paprika , petrezselyem , tejföl , vegán darált hús

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra