Pohner Ádám receptje
2022. január 24.- 1 fej kelkáposzta leveleire szedve
Rizottóalap
Hozzávalók:
- 4 fej salotthagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 2 dl fehérbor
- 100 g rizottórizs
- 4-5 dl csirke- vagy zöldség alaplé
- olívaolaj
Húsragu
Hozzávalók:
- 5 fej salottahagyma finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 2 szem paradicsom meghámozva és kockákra vágva
- 1 db kápia paprika apró kockákra vágva
- 200 g vegán darált hús
- 20-20 g petrezselyem és tárkony durvára vágva
- 2 dl fehérbor
- 2-3 dl alaplé
- 2-3 ek rizottóalap
- olívaolaj
Összeállítás
Hozzávalók:
- 3 ek tejföl
- 2 ek kenyérmorzsa
A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk (ezeket felhasználhatjuk később zöldségalapléhez), majd sós vízben puhára főzzük, lehűtjük és leszárítjuk.
A rizottóalaphoz olívaolajon lepároljuk a hagymákat, összepirítjuk a rizzsel és felöntjük a fehérborral.
A raguhoz olívaolajon megpároljuk a hagymákat, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Néhány perc főzés után felöntjük fehérborral, amit elforralunk. Közben a vegán húst szétszedjük, és forró serpenyőben megpirítjuk, félretesszük, és amikor kihűlt, kézzel elmorzsoljuk. Belefőzzük a hagymás, paradicsomos alapba, sózzuk, borsozzuk és zöldfűszerekkel ízesítjük. Hozzákeverjük a rizottóalapot, ha kell, alaplével szaftosítjuk.
Összeállításkor a sütőedényt kiolajozzuk, és körbeszórjuk a kenyérmorzsával.
Kibéleljük a káposztalevéllel, rátöltünk a raguból, majd ezt ismételjük, amíg az alkotóelemek tartanak.
A tetejét megkenjük tejföllel és megszórjuk még egy kis kenyérmorzsával.
kelkáposzta , salottahagyma , fokhagyma , fehérbor , paradicsom , olívaolaj , rizottórizs , alaplé , kápia paprika , petrezselyem , tejföl , vegán darált hús