Litauszki Zsolt receptje
2020. július 23.- 1 db csirke, a szokásosnál kisebb méretűre feldarabolva
- 30 dkg laska vagy csiperke (elhagyható)
- 2 db citromnád
- néhány db friss piros thai chili, feldarabolva
- 1 db kb. 5 cm-es galangáldarab meghámozva, vékony karikákra vágva
- 4-5 db friss kaffir lime levél, darabokra tépve
- néhány db lime
- 1 db konzerv kókusztej tetejéről lefölözött tejszín
- 2-3 ek halszósz
- aprított korianderzöld (cilantro vagy culantro) a tálaláshoz
Bárddal vagy nagy konyhakéssel a csirkemelleket keresztben 4, az alsó- és felső-combokat 2-2 darabra vágjuk. A feldarabolt csirkét annyi vízzel, amennyi ellepi, és 2-3 ek halszósszal egy lábasban feltesszük, lassú tűzön 40-50 percig majdnem puhára főzzük.
csirke , citromnád , csiperke , thai citromnád , kókusztej , korianderzöld , kaffir lime , galangáldarab , piros thai chili