Receptek

Citrusos karalábékrémleves sültpaprika-habbal

Macsinka János receptje

2020. május 14.
  • 5 db karalábé
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 2,5 dl kókusztej
  • 2,5 dl 30%-os tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 1 szál thai citromfű
  • 1 db citrom
  • 3 db kápia paprika
  • 1 dkg gyömbér
  • ízlés szerint só, őrölt bors, bazsalikomos fűszerolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Még könnyebb

A karalábét megpucoljuk, összekockázzuk, majd zöldségalaplében megpároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a kókusztejet, a tejszínt, ha megpuhult, hideg vajdarabokkal leturmixoljuk. A kápia paprikát 190 °C-os sütőben megsütjük, pihentetjük, a héját és a magját eltávolítjuk, krémesítjük, tejszínt adunk hozzá, sóval, frissen őrölt borssal, gyömbérrel ízesítjük. Habszifonban habot készítünk belőle. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, és paprikahabrózsát nyomunk a tetejére. Bazsalikomos fűszerolajjal meglocsoljuk.


karalábé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra