Macsinka János receptje
2020. május 14.- 5 db karalábé
- 7 dl zöldségalaplé
- 2,5 dl kókusztej
- 2,5 dl 30%-os tejszín
- 15 dkg vaj
- 1 szál thai citromfű
- 1 db citrom
- 3 db kápia paprika
- 1 dkg gyömbér
- ízlés szerint só, őrölt bors, bazsalikomos fűszerolaj
A karalábét megpucoljuk, összekockázzuk, majd zöldségalaplében megpároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a kókusztejet, a tejszínt, ha megpuhult, hideg vajdarabokkal leturmixoljuk. A kápia paprikát 190 °C-os sütőben megsütjük, pihentetjük, a héját és a magját eltávolítjuk, krémesítjük, tejszínt adunk hozzá, sóval, frissen őrölt borssal, gyömbérrel ízesítjük. Habszifonban habot készítünk belőle. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, és paprikahabrózsát nyomunk a tetejére. Bazsalikomos fűszerolajjal meglocsoljuk.