Receptek

Vadas

A Duplakert étterem receptje

2022. június 29.
  • 1 kg marhafartő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • mustár

Páclé

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 szem borókabogyó
  • 2 szem szegfűbors
  • 3 babérlevél
  • 3 karika citrom
  • 1 evőkanál ecet
  • 2 dl vörösbor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A páclét legalább két órán át főzzük, annyi vízzel, hogy a végén a húst ellepje. Az ecetet és a vörösbort csak az utolsó negyedórában adjuk hozzá. Miután a páclé kihűlt, egyben tegyük bele a megmosott marhahúst.

Legalább két napig hagyjuk a pácban, időnként forgassuk meg.


A léből kivéve sűrűn megtűzdeljük vékonyra csíkozott füstölt szalonnával. A húst ezután olíva és vaj jó forró keverékén körbesütjük, mély tepsibe tesszük, alaposan sózzuk, borsozzuk, köréje rakjuk a pácléből a zöldségeket. (A babért, citromot, szegfűborsot, borókát vegyük ki.) Öntsük fel ujjnyi vörösborral és kétujjnyi páclével. Alufóliával takarjuk le, és 180 fokos sütőben süssük készre.

Ezután vegyük ki a tepsiből a zöldségeket, egy mély lábosban turmixoljuk össze a pecsenyelével, áfonyalekvárral, mustárral. Ha kell, ízesítsük egy kevés cukorral. A végén kapjon egy kis habarást. A kihűlt húst vékonyan felszeletelve, a mártással, egy kevés híg áfonyalekvárral és tetszőleges körettel tálaljuk.

vadas

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra