Receptek

Oliva-krémválogatás diós bagettel

Tornyos Balázs receptje

2021. augusztus 30.

SZÁRÍTOTT PARADICSOM-KRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 2 db kapribogyó
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 10 g magozott olívabogyó
  • 40 g puha vaj
  • 2 ek extra szűz olívaolaj

KACSAMÁJKRÉM
HOZZÁVALÓK:

  • 60 g pecsenyekacsamáj tisztítva, kockákra vágva
  • 30 g hízott kacsamáj
  • 1 ek apróra vágott sonkahagyma
  • 1 ek kacsazsír
  • 8 cl tejszín
  • 8 cl édes fehérbor
  • frissen őrölt fekete bors

ZAKUSZKA
HOZZÁVALÓK:

  • 1 db kisebb padlizsán megsütve, belseje kikaparva
  • 1 db piros kaliforniai paprika feketére sütve, magja és héja nélkül
  • 1 fej sonkahagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 db közepes méretű, érett paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors

DIÓS BAGETT (2 db)
HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg liszt
  • 4 db közepes méretű burgonya héjában megfőzve, megpucolva, áttörve, kihűtve
  • 150 g dióbél
  • 1 ek olívaolaj
  • 50 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • 5-5,5 dl langyos víz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

SZÁRÍTOTT PARADICSOM-KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat kutterben pépesre daráljuk.

KACSAMÁJKRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
Az apróra vágott vöröshagymát a libazsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockázott kacsamájakat, és enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, 5 percig forraljuk, termomixerben pürésítjük, majd kihűtjük.

ZAKUSZKA ELKÉSZÍTÉSE:
Az apróra vágott sonkahagymát az olívaolajon megfonnyasztjuk, és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Alacsony hőmérsékleten fél óra alatt készre pároljuk. A babérleveleket eltávolítjuk, kutterben pürésítjük, majd kihűtjük. Diós bagettel kínáljuk.

DIÓS BAGETT ELKÉSZÍTÉSE:
A langyos vízben a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Legalább fél órát dagasztjuk, majd hagyjuk kelni 1 órán át, és újra átdagasztjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és lisztezett gyúródeszkán bagett alakúra formázzuk. Lisztezett tepsire rakjuk, megszórjuk liszttel, beirdaljuk, és hagyjuk kelni 20 percet. 210 °C-os előmelegített sütőben (gőz nélkül) 30 percig sütjük.


szárított paradicsom , bazsalikom , kapribogyó , olívabogyó , vaj , olívaolaj , kacsamáj , kacsazsír , tejszín , fehérbor , kaliforniai paprika , padlizsán , sonkahagyma , paradicsom , babérlevél , dióbél , liszt , burgonya , élesztő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra