Segal Viktor receptje
2021. április 19.A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás, felverve
- 2 ek olívaolaj
- csipet só
SÜLT CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK:
- 2 csirkemell
- 1 ek olaj
- só, bors
A KOKTÉLPARADICSOM-MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:
- 1 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- kb. 16 db koktélparadicsom, félbevágva
- 1/2 citrom reszelt héja
- só, bors, zsálya levele
Tálaláshoz 1 ek pesto mártás
A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, átszitáljuk. Gyúródeszkán a liszt közepébe mélyedést formázunk. Hozzáadjuk a felvert egész tojásokat és az olívaolajat. Összekeverjük, majd addig gyúrjuk, amíg feszes, elasztikus tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk, és nyújtás előtt legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk, majd 12 darab, 6 x 8 cm-es téglalapot vágunk.
A csirkemellet mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felhevítünk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, majd rádobjuk a csirkemellszeleteket, és 3-4 perc alatt készre pirítjuk.
Az összes hozzávalóval összeforraljuk. Ha a mártás nem elég leveses, hozzáadunk két-három evőkanál csirke- vagy zöldségalaplevet vagy vizet. Amikor elkészült a mártás, összeforgatjuk a sült csirkemellszeletekkel.
Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, és a lapokat négyesével főzzük ki, hogy ne ragadjanak össze. A megfőtt tésztalapokat szűrőkanállal kivesszük.
TÁLALÁS:
Egy-egy lapot tányérra helyezünk. Rátesszük a húst, majd ismét egy-egy tésztalap következik. Ráhalmozunk a húsból és a mártásból, végül ismét egy lappal zárjuk a rétegeket, és rákanalazzuk a maradék mártást.
A lasagnéra emlékeztet, de könnyebb, és jobban dominál a mártás a tésztán.
csirkemell , vöröshagyma , fokhagyma , koktélparadicsom , liszt , tojás , olívaolaj , vaj , citrom reszelt héja , zsályalevél , pesto mártás