A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Nyitott ravioli sült csirkemellel

Segal Viktor receptje

2021. április 19.

A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás, felverve
  • 2 ek olívaolaj
  • csipet só

SÜLT CSIRKEMELL
HOZZÁVALÓK:

  • 2 csirkemell
  • 1 ek olaj
  • só, bors

A KOKTÉLPARADICSOM-MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • kb. 16 db koktélparadicsom, félbevágva
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • só, bors, zsálya levele

Tálaláshoz 1 ek pesto mártás

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tésztához a lisztet összekeverjük a sóval, átszitáljuk. Gyúródeszkán a liszt közepébe mélyedést formázunk. Hozzáadjuk a felvert egész tojásokat és az olívaolajat. Összekeverjük, majd addig gyúrjuk, amíg feszes, elasztikus tésztát kapunk. Fóliába csomagoljuk, és nyújtás előtt legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük. Kinyújtjuk, majd 12 darab, 6 x 8 cm-es téglalapot vágunk.

Felhasználásig konyharuhával letakarjuk, hogy ne száradjon ki.


A csirkemellet mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felhevítünk, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, majd rádobjuk a csirkemellszeleteket, és 3-4 perc alatt készre pirítjuk.

Kivesszük a serpenyőből, és a még forró serpenyőben elkészítjük a koktélparadicsom-mártást: 1 evőkanál vajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát. Alacsony hőfokon 1-2 percet pároljuk, és hozzáadjuk a koktélparadicsomokat, a zsályát és a citrom reszelt héját. Sózzuk, borsozzuk.


Az összes hozzávalóval összeforraljuk. Ha a mártás nem elég leveses, hozzáadunk két-három evőkanál csirke- vagy zöldségalaplevet vagy vizet. Amikor elkészült a mártás, összeforgatjuk a sült csirkemellszeletekkel.

Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, és a lapokat négyesével főzzük ki, hogy ne ragadjanak össze. A megfőtt tésztalapokat szűrőkanállal kivesszük.

TÁLALÁS:
Egy-egy lapot tányérra helyezünk. Rátesszük a húst, majd ismét egy-egy tésztalap következik. Ráhalmozunk a húsból és a mártásból, végül ismét egy lappal zárjuk a rétegeket, és rákanalazzuk a maradék mártást.


Nyitott raviolit (ravioli aperto) először Gualtiero Marchesi Michelin-csillagos milánói séf készített.
A lasagnéra emlékeztet, de könnyebb, és jobban dominál a mártás a tésztán.

csirkemell , vöröshagyma , fokhagyma , koktélparadicsom , liszt , tojás , olívaolaj , vaj , citrom reszelt héja , zsályalevél , pesto mártás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra