A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Zabkeksz aszalt áfonyával

Nábelek Zsófia receptje

2019. november 11.
  • 85 g olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 100 g barna cukor
  • 70 g kristálycukor
  • 1 tk só
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűbors
  • 1 db citrom héja
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 110 g zabpehely
  • 90 g liszt
  • 100 g aszalt vörös áfonya
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb

Az olvasztott vajat, tojást, cukrokat, fűszereket, szódabikarbónát és citromhéjat egy tálban csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, majd a lisztet, végül a vörös áfonyát. Papírral bélelt tepsire osztjuk szét, körülbelül 15 darab gombóc jön ki a tésztából. Hagyjuk 20-30 percet pihenni, közben melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Pihentetés után süssük a kekszeket 15 percig. Ekkor még puhák, de hagyjuk a tepsin kihűlni őket, ezalatt kívül ropogósak, belül puhák lesznek. Szobahőmérsékleten néhány napig elállnak.


aszalt vörös áfonya , fahéj , liszt , citrom héja , olvasztott vaj , barna cukor , őrölt szegfűbors , tojás , zabpehely

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra