Litauszki Zsolt receptje
2020. szeptember 7.- 5 dkg vadkörte
- 40 dkg gerebengomba
- 1 kis fej brokkoli
- 1 kg kacsazsír
- 1 ek vaj
- 1 kg ökörszív
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fej fokhagyma
- só, bors, kakukkfű, babérlevél, csillagánizs
2 óra múlva kivesszük belőle, és egy közel akkora edénybe helyezzük, mint maga a szív.
A fűszereket a kacsazsírral együtt felhevítjük, és ráöntjük a szívre.
Következő nap a körték egy részét meghámozzuk, befőttet készítünk belőle, és pürésítjük. A díszítésre szánt körtéket csak leforrázzuk, karalábévájóval vagy mokkáskanállal alulról a magházat eltávolítjuk, és a körtekrémmel betöltjük.
A gerebengombát megtisztítjuk és vajon átfuttatjuk. A brokkolit sós vízben leforrázzuk.
A képen látható módon tálaljuk.
vadkörte , gerebengomba , brokkoli , kacsazsír , ökörszív , vaj , vöröshagyma , fokhagyma , csillagánizs , babérlevél , kakukkfű