Macsinka János receptje
2025. március 23.4 db pisztrángfilé
5 g pisztrángkaviár
5 db karalábé
5 dl kókusztej
15 dkg vaj
3 db kaffir lime-levél
1 db citromnád
1 db citrom
2 db zöldalma
sziksófű
20 dkg fava bab só
cukor olívaolaj
A pisztrángfiléket lebőrözzük, 3%-os sóoldatban 20 percig állni hagyjuk.
Közben a karalábéból apró kockákat vágunk, leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, a leeső részekből krémet készítünk: kaffir lime-levéllel, citromnáddal, citromlével ízesített kókusztejben megfőzzük, majd vajjal turmixoljuk.
A zöldalmát apró kockákra vágjuk, citromlével frissítjük. A babokat szintén leforrázzuk, majd tálalásig jeges vízbe tesszük.
Tálalás: A pisztrángfiléket olívaolajban konfitáljuk, majd pirítjuk. A karalábékrém tetejére helyezve zöldségekkel, zöldalmával és kaviárral díszítjük.