Receptek

Szilvásváradi pisztrángfilé, citrusos karalábé

Macsinka János receptje

2025. március 23.

4 db pisztrángfilé

5 g pisztrángkaviár

5 db karalábé

5 dl kókusztej

15 dkg vaj

3 db kaffir lime-levél

1 db citromnád

1 db citrom

2 db zöldalma

sziksófű

20 dkg fava bab só

cukor olívaolaj

ADAG: 4 főre

A pisztrángfiléket lebőrözzük, 3%-os sóoldatban 20 percig állni hagyjuk.


Közben a karalábéból apró kockákat vágunk, leforrázzuk, jeges vízben lehűtjük, a leeső részekből krémet készítünk: kaffir lime-levéllel, citromnáddal, citromlével ízesített kókusztejben megfőzzük, majd vajjal turmixoljuk.


A zöldalmát apró kockákra vágjuk, citromlével frissítjük. A babokat szintén leforrázzuk, majd tálalásig jeges vízbe tesszük.


Tálalás: A pisztrángfiléket olívaolajban konfitáljuk, majd pirítjuk. A karalábékrém tetejére helyezve zöldségekkel, zöldalmával és kaviárral díszítjük. 

További receptek

Kapcsolódó cikkek