Balogh Szabolcs, a derecskei Almavirág Étterem séfjének receptje
2025. február 7.10-12 db malacfül
1 db citrom
60 g egész magos mustár
só, őrölt bors, szemes bors
8-10 gerezd fokhagyma
1/2 deci szőlőmagolaj
8-10 db babérlevél
3 fej vöröshagyma
snidling
A sertésfület megtisztítjuk, sós vízben öt percig forrázzuk. Utána áthelyezzük egy másik edénybe, és hideg vízzel leöblítjük. Ezután annyi vizet teszünk rá, hogy 2-3 centire ellepje a füleket. Beletesszük a vöröshagymát egészben, a fokhagymát, szemesborsot, babérlevelet.
A füleket lassú tűzön puhára főzzük, azaz abáljuk.
Amíg fő, egy edénybe tesszük a szőlőmagolajat, felszeleteljük a fokhagymát, lassú tűzön konfitáljuk. Félretesszük kihűlni.
A megfőtt fület 2-3 centis csíkokra vágjuk. Keverőtálba téve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az egész magos mustárt, az aprított snidlinget. Az abálóléből kiveszünk 1–1,5 decit, beletesszük a konfitált fokhagymát, és összeturmixoljuk, majd ráborítjuk a fülre. Sózzuk, borsozzuk.
Két edény között összepréseljük egy éjszakára. Amikor összedermedt, felszeleteljük, bécsi bundába bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.