Receptek

Préselt, rántott malacfül

Balogh Szabolcs, a derecskei Almavirág Étterem séfjének receptje

2025. február 7.

10-12 db malacfül

1 db citrom

60 g egész magos mustár

só, őrölt bors, szemes bors

8-10 gerezd fokhagyma

1/2 deci szőlőmagolaj

8-10 db babérlevél

3 fej vöröshagyma

snidling


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A sertésfület megtisztítjuk, sós vízben öt percig forrázzuk. Utána áthelyezzük egy másik edénybe, és hideg vízzel leöblítjük. Ezután annyi vizet teszünk rá, hogy 2-3 centire ellepje a füleket. Beletesszük a vöröshagymát egészben, a fokhagymát, szemesborsot, babérlevelet.


A füleket lassú tűzön puhára főzzük, azaz abáljuk.


Amíg fő, egy edénybe tesszük a szőlőmagolajat, felszeleteljük a fokhagymát, lassú tűzön konfitáljuk. Félretesszük kihűlni.


A megfőtt fület 2-3 centis csíkokra vágjuk. Keverőtálba téve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, az egész magos mustárt, az aprított snidlinget. Az abálóléből kiveszünk 1–1,5 decit, beletesszük a konfitált fokhagymát, és összeturmixoljuk, majd ráborítjuk a fülre. Sózzuk, borsozzuk.


Két edény között összepréseljük egy éjszakára. Amikor összedermedt, felszeleteljük, bécsi bundába bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.



Kapcsolódó cikkek