Nábelek Zsófia receptje
2021. szeptember 20.- 2 db kisebb fül
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 ek szecsuáni bors
- 1 db citromnád
- 2 szál újhagyma
- 2 db csillagánizs
- 1 ek só
Dresszing
Hozzávalók:
- 1 ek csiliolaj
- 1 tk fekete ecet (vagy rizs-, rizsborecet)
- 1 ek szezámolaj
- 1 tk cukor
- 2 ek szójaszósz
- 1 tk halszósz
- 2-3 ek víz
- 2 ek pirított szezámmag
- durvára vágott koriander a tálaláshoz
A megtisztított fület kb. 1 liter vízben, az ízesítőkkel együtt főzzük roppanósra közepes lángon, nagyjából 20-25 percig.
A dresszinghez a koriander kivételével keverjük egyneművé a hozzávalókat, majd forgassuk össze a szeletelt füllel.
Tálaláskor hintsük meg durvára vágott korianderrel.
malacfül , gyömbér , szecsuáni bors , citromnád , újhagyma , csillagánizs , csiliolaj , szezámolaj , szójaszósz , halszósz , szezámmag , koriander