A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Tom yum goong

Galgóczi Gábor receptje

2019. október 7.
  • 100 g salottahagyma
  • 25 g fokhagyma
  • 40 g citromnád
  • 40 g galanga
  • 2 g kaffir lime levele
  • 10 g vörös currypaszta
  • 20 g mogyoróolaj
  • 2 l csirkealaplé
  • 1 g csili
  • 40 ml halszósz
  • 20 ml lime-lé

Betétek
Hozzávalók:

  • garnéla
  • lila hagyma
  • paradicsom
  • laskagomba
  • koriander
  • újhagyma
  • pak choi
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
Mogyoróolajon lepirítjuk a finomra vágott salottahagymát, fokhagymát, citromnádat, galangát és a szárított kaffirlimelevelet. Alaposan átpirítjuk, hozzáadjuk a vörös currypasztát és a csilit. Felöntjük csirkealaplével és alaposan kiforraljuk. Halszósszal és limelével ízesítjük.

Betét elkészítése:
A garnélát mogyoróolajon megpirítjuk, majd felöntjük a levessel. A gombát, pak choit, újhagymát, paradicsomot és lila hagymát apróra szeleteljük, majd beleforraljuk a levesbe. Frissen vágott korianderrel megszórjuk.



halszósz , vörös currypaszta , mogyoróolaj , galanga , citromnád , fokhagyma , salottahagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra