Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2021. április 12.- 50 dkg burgonya felkockázva
- só, bors
- 2 db babérlevél
- 1+3 ág tárkony
- 3 dl tejföl
- 2-3 ek tárkonyecet
- 4 db tojás
A meghámozott, felkockázott burgonyát feltesszük főni 1,5 liter vízben. Sózzuk, borsozzuk, a főzővízhez adunk két babérlevelet és egy ág tárkonyt.
Amikor megpuhult a krumpli, hozzáadjuk a csomómentesre kikevert tejfölt (amit előtte elkevertünk kevés forró lével). Beletesszük a finomra aprított maradék tárkonyt, ízesítjük a tárkonyecettel (esetleg egy kiskanálnyi mézzel).
A tojásokat egyesével, közvetlenül a gyöngyöző levesbe ütjük, és kb. 3-4 percig főzzük alacsony hőfokon, amíg a fehérje megszilárdul (rongyosan, mint egy tojáslevesben), a sárgája pedig még folyós.
burgonya , babérlevél , tárkony , tojás , tárkonyecet , tejföl