Receptek

Tárkonyos burgonyaleves buggyantott tojással

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2021. április 12.
  • 50 dkg burgonya felkockázva
  • só, bors
  • 2 db babérlevél
  • 1+3 ág tárkony
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 ek tárkonyecet
  • 4 db tojás

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A meghámozott, felkockázott burgonyát feltesszük főni 1,5 liter vízben. Sózzuk, borsozzuk, a főzővízhez adunk két babérlevelet és egy ág tárkonyt.

Amikor megpuhult a krumpli, hozzáadjuk a csomómentesre kikevert tejfölt (amit előtte elkevertünk kevés forró lével). Beletesszük a finomra aprított maradék tárkonyt, ízesítjük a tárkonyecettel (esetleg egy kiskanálnyi mézzel).

A tojásokat egyesével, közvetlenül a gyöngyöző levesbe ütjük, és kb. 3-4 percig főzzük alacsony hőfokon, amíg a fehérje megszilárdul (rongyosan, mint egy tojáslevesben), a sárgája pedig még folyós.


burgonya , babérlevél , tárkony , tojás , tárkonyecet , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra