Gálicz István receptje
2021. október 18.Tőkehal
Hozzávalók:
- 650 g tőkehalfilé
- 0,5 g édesköménymag
- 100 g nagy szemű só
- 50 g kristálycukor
- 1 db lime reszelt héja
- szőlőmagolaj a sütéshez
Mangó-paradicsom saláta
Hozzávalók:
- 1 db érett mangó
- 100 g koktélparadicsom
- 1 kis csokor koriander
- 1 db édeskömény
- 1 db lime leve
- 0,2 dl extraszűz olívaolaj
- só, bors
Tőkehal elkészítése:
A halfilét megszórjuk a reszelt lime-héjjal, édesköménymaggal, sóval és cukorral, majd a filé vastagságától függően 20-30 percre hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve leöblítjük a halfiléket (eltávolítjuk a fűszereket), majd leszárítjuk. Forró serpenyőben kevés olajon megsütjük.
Tálaláskor ízlés szerint borsozzuk.
Mangó-paradicsom saláta elkészítése:
A paradicsomokat félbevágjuk és sütőpapíron, vágási felülettel felfelé 140 °C-os sütőben 30 percig sütjük. Amint kihűlt, összeforgatjuk a vékonyan szeletelt édesköménnyel, a kockákra vágott mangóhússal, a durvára vágott korianderrel, a lime levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk.
édesköménymag , tőkehalfilé , lime , szőlőmagolaj , mangó , koktélparadicsom , koriander , olívaolaj