Receptek

Tőkehal, mangó- és paradicsomsalátával

Gálicz István receptje

2021. október 18.

Tőkehal
Hozzávalók:

  • 650 g tőkehalfilé
  • 0,5 g édesköménymag
  • 100 g nagy szemű só
  • 50 g kristálycukor
  • 1 db lime reszelt héja
  • szőlőmagolaj a sütéshez

Mangó-paradicsom saláta
Hozzávalók:

  • 1 db érett mangó
  • 100 g koktélparadicsom
  • 1 kis csokor koriander
  • 1 db édeskömény
  • 1 db lime leve
  • 0,2 dl extraszűz olívaolaj
  • só, bors
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Tőkehal elkészítése:
A halfilét megszórjuk a reszelt lime-héjjal, édesköménymaggal, sóval és cukorral, majd a filé vastagságától függően 20-30 percre hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve leöblítjük a halfiléket (eltávolítjuk a fűszereket), majd leszárítjuk. Forró serpenyőben kevés olajon megsütjük.
Tálaláskor ízlés szerint borsozzuk.

Mangó-paradicsom saláta elkészítése:
A paradicsomokat félbevágjuk és sütőpapíron, vágási felülettel felfelé 140 °C-os sütőben 30 percig sütjük. Amint kihűlt, összeforgatjuk a vékonyan szeletelt édesköménnyel, a kockákra vágott mangóhússal, a durvára vágott korianderrel, a lime levével és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk.



édesköménymag , tőkehalfilé , lime , szőlőmagolaj , mangó , koktélparadicsom , koriander , olívaolaj