Receptek

Zöldborsófőzelék

Ruprecht László receptje

2020. március 12.
  • 400 g zöldborsó
  • 150 g petrezselyemgyökér
  • 25 g petrezselyem
  • 150 g vaj
  • 15 ml hidegen sajtolt tökmagolaj
  • 250 ml tejszín
  • 350 ml zöldségalaplé
  • 1 szál újhagyma
  • só, cukor

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A petrezselyemgyökeret vékony karikákra vágjuk, vajon gyengén megpirítjuk, felengedjük annyi tejszínnel, hogy ellepje, sóval ízesítjük, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, vajat adunk hozzá és krémesre turmixoljuk. A zsenge zöldborsót a hidegen sajtolt tökmagolajon és vajon vékonyra karikázott újhagymával átmelegítjük, sóval, cukorral ízesítjük, meleg zöldségalaplével felengedjük, majd a borsót puhára főzzük. Ha a borsó megpuhult, a negyedrészét kivesszük, vajjal krémesre turmixoljuk, majd a petrezselyemkrémmel együtt visszatesszük az egészben maradt zöldborsóhoz. Az egészet összemelegítjük, frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük.


borsó , tejszín , petrezselyem , zöldborsó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra