Csiszér Árpád receptje
2020. július 26.A NYÚL
HOZZÁVALÓK:
- 1,6 kg nyúlcsont
- 2 db nyúlmáj
- 4 db nyúlvese
- 2 db nyúltüdő
- 1 tk kacsazsír
- 12 dkg zöldborsó
- 8 db kelbimbó
- 2 db répa
- 1 db édeskömény
- 1 db szárzeller
- petrezselyemzöld
A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg liszt
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 1 tk kacsazsír
- só
A nyúlcsontokból kevés zöldséggel és chilivel erőlevest készítünk, derítjük, leszűrjük.
A belsőségeket alaplében kíméletesen szaftos-puhára pároljuk, apróra kockázzuk, redukált alaplével és kacsazsírral finoman elkeverjük.
A zöldségeket tisztítjuk, ropogósra blansírozzuk. A tészta hozzávalóit elegyítjük, gyúrjuk, nyújtjuk, majd betöltjük a belsőségraguval. Lobogó, sós vízben kifőzzük.
TÁLALÁS:
A zöldségekre helyezzük a töltött tésztákat, rámerjük a levest, megszórjuk petrezselyemzölddel.
nyúlcsont , nyúlmáj , nyúlvese , nyúltüdő , kacsazsír , kelbimbó , sárgarépa , zöldborsó , édeskömény , szárzeller , petrezselyemzöld , liszt , tojás