A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Nyúlerőleves házi tésztával

Csiszér Árpád receptje

2020. július 26.

A NYÚL
HOZZÁVALÓK:

  • 1,6 kg nyúlcsont
  • 2 db nyúlmáj
  • 4 db nyúlvese
  • 2 db nyúltüdő
  • 1 tk kacsazsír
  • 12 dkg zöldborsó
  • 8 db kelbimbó
  • 2 db répa
  • 1 db édeskömény
  • 1 db szárzeller
  • petrezselyemzöld

A TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tk kacsazsír

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A nyúlcsontokból kevés zöldséggel és chilivel erőlevest készítünk, derítjük, leszűrjük.

A belsőségeket alaplében kíméletesen szaftos-puhára pároljuk, apróra kockázzuk, redukált alaplével és kacsazsírral finoman elkeverjük.

A zöldségeket tisztítjuk, ropogósra blansírozzuk. A tészta hozzávalóit elegyítjük, gyúrjuk, nyújtjuk, majd betöltjük a belsőségraguval. Lobogó, sós vízben kifőzzük.

TÁLALÁS:
A zöldségekre helyezzük a töltött tésztákat, rámerjük a levest, megszórjuk petrezselyemzölddel.


nyúlcsont , nyúlmáj , nyúlvese , nyúltüdő , kacsazsír , kelbimbó , sárgarépa , zöldborsó , édeskömény , szárzeller , petrezselyemzöld , liszt , tojás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra