Receptek

Juhtúrós vagy káposztás sztrapacska

Macsinka János receptje

2020. július 20.
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • annyi finomliszt, amennyit a burgonya felvesz

  • 30 dkg juhtúró, vagy pirított savanyú vagy édes káposzta
  • 30 dkg zsíros tejföl
  • 20 dkg húsos szalonna



ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A meghámozott, lereszelt nyers burgonyát sóval, a két tojással és annyi liszttel összedolgozzuk, hogy könnyen szaggatható, galuskatészta állagot kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, majd a felmelegített tejfölös túrókrémhez öntjük. Elkeverjük szalonnapörccel és kevés zsírral, majd

a sparhelt sütőjében 5-10 percig besütjük.

A káposztás változathoz a savanyú vagy édes káposztát lepirítjuk, hozzákeverjük a galuskát, végül a szalonnapörccel és kevés zsírral együtt besütjük.


juhtúró , burgonya , káposzta , tojás , liszt , tejföl , szalonna

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra