Kormorán Étterem receptje
2021. április 22.- 400 g vaddisznólapocka
- 400 g szarvaslapocka
- 320 g borjúhús
- 400 g vöröshagyma
- 4 g fokhagyma
- 4 ek édes fűszerpaprika
- 800 ml házi paradicsomlé
- 80 ml fehérbor
- babérlevél
- csípős fűszerpaprika ízlés szerint
- só, bors
A vöröshagymát mixerrel aprítsuk fel. A húst kockázzuk fel 2 centisre. Tegyük a bográcsba a hagymát, hús, bort, sót, borsot, babért, és öntsük fel 3,2 liter vízzel, majd tegyük erős tűz fölé.
Amikor a víz felforr, beletesszük a paprikát, és még 2 órán át főzzük, vagy amíg a hús megpuhul.
Készíthetjük borjúhús és sertésköröm keverékéből is.
vaddisznólapocka , szarvaslapocka , borjúhús , vöröshagyma , fokhagyma , paradicsomlé , fűszerpaprika , fehérbor , babérlevél