Receptek

Krémes spenót rántott tojással

Horváth Gábor receptje

2021. február 23.

Krémes spenót
Hozzávalók:

  • 40 dkg spenótlevél
  • 2 db újhagyma karikákra vágva
  • kevés vaj a pároláshoz
  • só, bors
  • fehérbor ízlés szerint
  • kevés tejszín
  • 1 ek apróra vágott bazsalikomlevél

Rántott tojás
Hozzávalók:

  • 4 db XL méretű tojás
  • rizsliszt
  • felvert tojás
  • magokkal dúsított pankómorzsa a panírozásához
  • olaj a sütéshez

Köret
Hozzávalók:

  • 1 db fiatal cukkini
  • 12 vékony szalagra vágva
  • 1 db hónapos retek
  • citrusos dresszing az ízesítéséhez
  • egy marék bébispenótlevél
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • 4 db bazsalikomlevél átvágva
  • kevés olívaolaj
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tojásokat 10-15 percre meleg vízbe tesszük, majd forrás-közeli vízben öt percig főzzük, jeges vízben kihűtjük, meghámozzuk, majd letakarva a hűtőben tartjuk.

Fontos, hogy a tojássárgája folyékony maradjon.


A spenótkrémhez a vajon megpároljuk az újhagymát, majd rátesszük a tisztított spenótleveleket. Sóval, borssal és kevés fehérborral ízesítjük. Két-három percig főzzük, bazsalikommal fűszerezzük, és ízlés szerint tejszínt adunk hozzá, majd turmixoljuk.

A cukkiniből vágott szalagokat és a felszeletelt hónapos retket a citrusos dresszinggel ízesítjük. A tojásokat óvatosan bepanírozzuk (hiszen belül a sárgája még folyékony), majd közép-meleg olajban készre sütjük.

Tálaláskor a megmelegített spenótkrémre tesszük a megsütött tojásokat, amelyeknek levágtuk a tetejét. Körberakjuk a cukkiniszalaggal, megszórjuk a bébispenót, a petrezselyemzöld, a bazsalikomlevél és az olívaolaj keverékével, és retekszeletekkel díszítjük.


spenót , újhagyma , fehérbor , tejszín , bazsalikomlevél , tojás , rizsliszt , pankómorzsa , olaj , cukkini , retek , petrezselyemzöld

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra