Receptek

Csillagánizsos gyümölcsital

Segal Viktor receptje

2023. október 31.

5 dl víz

7 dkg kristálycukor

2 db csillagánizs 

3 ek tokaji balzsamecet 

tokaji aszúból (édes ecet kellemes aszúízzel)

1/2 rúd vanília kikapart magjaival

1 kis darab egész fahéj

1 ek frissen facsart citromlé

2 szem eper apróra vágva

1/2 db zöld alma héjastól felaprítva

1 szem szilva héjastul felaprítva

egy csipet xantán 

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Egy lábosba feltesszük a vizet a cukorral, a csillagánizzsal, az aszúecettel, a vaníliarúddal és kikapart magjaival, a fahéjjal és a citrom levével. Közepes lángon felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. (Akár előző nap is elkészíthetjük a fűszeres italt.)


Leszűrjük, és botmixer segítségével alaposan belekeverünk egy csipet xantánt (ha szükséges, tehetünk bele többet is). 5–10 percig állni hagyjuk (amíg a folyadék ismét áttetsző nem lesz).


TÁLALÁS:


Poharakba töltjük az italt, és belekeverjük a korábban apróra vágott gyümölcsöket. A xantán hatására lebegni fognak az italban.


csillaá , csillagánizsos ital

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra