A dunabogdányi Forgó Étterem receptje
2020. szeptember 14.- 40 dkg tagliatelle tészta
- 1 db kacsamellfilé kb. (60 dkg)
- 20 dkg erdei gomba (szezon függvényében)
- 20 dkg csiperke
- 1 szál újhagyma vagy póréhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 csokor petrezselyem
- 15 dkg vaj
- 1 dl száraz fehérbor
- kevés olaj a sütéshez, parmezán, só, bors
A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk.
A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk és egy lábasban vagy serpenyőben 10 dkg vajon megfonnyasztjuk. Erre tesszük a jól megmosott, cikkezett gombákat, sózzuk, borsozzuk, és ha a levét kezdi elforrni, beletesszük a kakukkfüvet és a fehérbort. Kb. 2 perc forralás után belerakjuk a maradék vajat és a durvára vágott petrezselymet, s ha a ragunk kezd sűrűsödni, beleforgatjuk a tésztát.
tagliatelle tészta , kacsamellfilé , csiperke , újhagyma , fokhagyma , erdei gomba , kakukkfű , vaj , száraz fehérbor , petrezselyem , parmezán