A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Erdei gombás tagliatelle grillezett kacsamellszirmokkal, parmezánnal

A dunabogdányi Forgó Étterem receptje

2020. szeptember 14.
  • 40 dkg tagliatelle tészta
  • 1 db kacsamellfilé kb. (60 dkg)
  • 20 dkg erdei gomba (szezon függvényében)
  • 20 dkg csiperke
  • 1 szál újhagyma vagy póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 15 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés olaj a sütéshez, parmezán, só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.

A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk.

A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk és egy lábasban vagy serpenyőben 10 dkg vajon megfonnyasztjuk. Erre tesszük a jól megmosott, cikkezett gombákat, sózzuk, borsozzuk, és ha a levét kezdi elforrni, beletesszük a kakukkfüvet és a fehérbort. Kb. 2 perc forralás után belerakjuk a maradék vajat és a durvára vágott petrezselymet, s ha a ragunk kezd sűrűsödni, beleforgatjuk a tésztát.

A kacsamelleket vékony érmékre szeleteljük, majd forró serpenyőben hirtelen kisütjük. A gombás tésztára tesszük, és megszórjuk parmezánnal.



tagliatelle tészta , kacsamellfilé , csiperke , újhagyma , fokhagyma , erdei gomba , kakukkfű , vaj , száraz fehérbor , petrezselyem , parmezán

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra