A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fogasfilé tökfőzelékkel

Jahni László receptje

2019. augusztus 8.
  • 25 dkg tök
  • 80 dkg fogasfilé
  • 50 g étolaj
  • 50 g vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 db citrom
  • 1 dl tejföl
  • só, cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fogasfilét felszeleteljük, és fél órára 6%-os sóoldatba tesszük. Megtöröljük, majd serpenyőben – étolaj és tisztított vaj keverékén – a bőrén ropogósra sütjük. A tököt megtisztítjuk, a felét legyaluljuk, félretesszük. A másik felét egy edényben vajon finomra vágott hagymával, sóval, cukorral, friss vágott kaporral, citromlével puhára pároljuk. Turmixgépben krémesre készítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a gyalult tököt, és megpároljuk. Tejföllel dúsítjuk és friss vágott kaporral ízesítjük. A megsült halfilével tálaljuk.


hal , fogas , fogasfilé , tök , kapor , citrom , tejföl

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra