Receptek

Sáfrányos tengeri ízelítő

Gálicz István receptje

2022. január 30.
  • 8 db egész garnéla a hátán felvágva, kibelezve
  • 500 g kék kagyló átválogatva, letisztítva
  • 500 g vongole (vénuszkagyló) átválogatva
  • 400 g farkassügérfilé 8 darabra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 0,3 dl szőlőmagolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csipet sáfrány
  • fehér bors
  • 2-3 dl halalaplé (opcionális)
  • 1-2 dl tejszín

  • 1 kis csokor snidling apróra vágva
  • 1 kis csokor koriander
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Nagy átmérőjű gyorsforralóban felhevítjük az olajat, kicsit megpirítjuk benne a fokhagymát. Hozzáadjuk a rákokat, majd miután kipirosodtak, a kagylókat és a fehérbort is. Miután a kagylók kiengedték a levüket, kiegészítjük az alaplével (vagy vízzel) és ízesítjük sáfránnyal, fehér borssal, sóval.

Belehelyezzük a halfiléket majd lassú tűzön, kevergetés nélkül készre pároljuk (5-10 perc).

Tálaláskor először helyezzük meleg tányérokra a halfiléket, majd a levest melegítsük össze a tejszínnel.

Szedjük a halra a kagylókat és a rákokat, öntsük rá a levet, és ízlés szerint szórjuk meg snidlinggel és friss korianderrel.


kék kagyló , garnéla , fokhagyma , szőlőmagolaj , vénuszkagyló , fehérbor , sáfrány , halalaplé , farkassügérfilé , tejszín , snidling , koriander

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra