Receptek

Füstölt libamell tarhonyával

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2020. július 28.
  • 50 dkg tarhonya
  • 2 ek libazsír
  • 3 db tojás
  • 25 dkg füstölt libamell
  • 3 dl tejföl
  • só, bors
  • 1 fej hagyma
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A tarhonyát egy evőkanál libazsíron megpirítjuk, majd háromszoros mennyiségű vízben majdnem készre főzzük (a sütőben fogjuk befejezni, és még ott is puhul majd).

A tojásokat keményre főzzük és felkarikázzuk. Egy jénai vagy kerámiatálat kikenünk zsírral, majd beletesszük a puhára párolt tarhonya felét. Rárakjuk a tojáskarikákat és a vékonyra szeletelt füstölt libamellet, sózzuk, borsozzuk (az eredeti recept szárított bazsalikomot ajánl fűszerezéshez), leöntjük a tejföl felével.

Rátesszük a tarhonya második felét, meglocsoljuk a maradék tejföllel, majd kb. 20 percre 200 °C-os sütőbe tesszük.

Tálaláskor felkarikázott, libazsírban kisütött hagymával szórhatjuk meg.


tarhonya , libazsír , tojás , füstölt libamell , tejföl , hagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra