Istvándy Csilla receptje
2020. augusztus 1.SÜLT HAL
HOZZÁVALÓK:
- 6 szelet fogasfilé
- olívaolaj
- só
TÖKFŐZELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 kg tök
- 3 fej vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 3 ek verjus
- 1/2 l alaplé
- 4 ek natúr orda
- 5 dkg vaj
- só, bors
BARÁTFÜLE
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg főtt burgonya
- 20 dkg liszt
- 2 db egész tojás
- só, bors, szerecsendió
TÖLTELÉK
HOZZÁVALÓK:
- 1/4 gyalult tök
- 3 ek vaj
- 2 csipet kapor
- 1 ek verjus
- 4 ek orda
- só
A szobahőmérsékletű fogast bőrénél beirdaljuk, és mindkét oldalát megsózzuk.
A megtisztított tök 1/4-ét legyaluljuk, a többit kockákra vágjuk. A darabolt vöröshagymát olajon lepirítjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott tököt.
BARÁTFÜLE ELKÉSZÍTÉSE:
A főtt burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, a két tojást, és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
TÁLALÁS:
A tökfőzeléket mélytányérba helyezzük. Ebbe tesszük a tökös barátfülét és rá a fogasszeletet.
fogasfilé , olívaolaj , vöröshagyma , tök , kapor , verjus , alaplé , vaj , burgonya , liszt , tojás , szerecsendió , orda