Valoryz receptje
2025. július 23.Rizs:
- 600 ml víz
- 300 g fehér bio rizs
- 3 g só
- 2 g curry
Zöldségek:
- 160 g cukkini
- 80 g zöld spárga
- 80 g brokkoli
- 80 g brokkoli szár
- 70 ml olívaolaj
- 60 g cukorborsó (szemes)
- 60 g héjas cukorborsó
- 5 g só
- 1 db lime (zöld citrom)
- 1 csokor koriander
- 1 csokor petrezselyem
A rizst kétszer-háromszor mossuk át, tegyük bele egy fazékba, és öntsük fel forró vízzel, sózzuk és adjuk hozzá a curry-t. Miután újra felforrt, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és fedjük le, húsz perc alatt elkészül.
A zöldségeket tetszőleges, kis darabokra vágjuk, a koriandert és a petrezselymet összefogva aprítjuk fel. Hevítsünk fel egy teflon serpenyőt, majd öntsük bele egy kis olívaolajat.
A zöldségeket a következő sorrendben egymás után forgassuk át benne:
brokkoli, brokkoli szár, cukkini, zöld spárga, héjas cukorborsó, cukorborsó. Mikor a zöldségek éppen megpárologtak, de még nem kezdtek el pirulni, adjuk hozzá a megfőtt és leszűrt rizst, a felaprított fűszernövényeket, facsarjunk rá körülbelül egyharmad lime-ot, szórjuk meg a lime reszelt héjával és az egészet forgassuk át.
Mélyebb kis kerámiaedényben tálaljuk.