Receptek

Anger Zsolt világbajnok receptje: Crêpe Suzette

Anger Zsolt receptje

2025. január 26.

Palacsintatészta hozzávalók:


2 tojás


170 g liszt


500 g tej


50 g olvasztott vaj


egy csipet só




Mártás hozzávalók:


6-7 ek cukor


20 ml Grand Marnier vagy konyak


1 narancs reszelt héja


50 g vaj


2-3 dl frissen facsart narancslé


vaníliás porcukor



ADAG: 4 főre

A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk, és kisütjük a palacsintákat.


A cukrot közepes lángon, serpenyőben lassan felolvasztjuk, rádobjuk egy narancs lereszelt héját, beletesszük a vajat, és 2-3 dl frissen facsart narancslevet öntünk rá. A karamellizálódott cukor a hideg narancslétől kidermed, de ha lassan kevergetve melegítjük, újra elolvad. Amikor a citrusos karamellmártás szépen egyneműre melegszik, belemártogatjuk és belehajtogatjuk a palacsintákat. Minden palacsintát négybe hajtunk. Az egészet meglocsoljuk Grand Marnier-vel, (esetleg konyak vagy triple sec is jó) és meggyújtjuk. 


A serpenyőt rázogatva kiégetjük az alkoholt. A palacsintákat a mártással, porcukorral meghintve tálaljuk.



palacsinta , Crêpe Suzette

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek

Kapcsolódó cikkek