Receptek

Kókuszcsók

Nábelek Zsófia receptje

2020. június 23.
  • 2 db tojásfehérje (80-90 g)
  • 40 g eritrit
  • 60 g kókuszreszelék
  • 1 csipet só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra. A tojásfehérjét és az eritritet egy tálba mérjük egy csipet sóval. Alacsony fokozaton kezdjük habosítani (1-2 perc), majd közepes fokozaton folytassuk, amíg kemény, de még nem töredező habot kapunk.

Spatulával vagy fakanállal óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket, vigyázva, hogy a tojáshabot ne törjük össze. Töltsük habzsákba, és nyomjunk kb. 2 centi átmérőjű halmokat a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Tegyük az előmelegített sütőbe, és 16-20 percig süssük, amíg világos aranyszínűre pirul.


eritrit , tojás , kókuszreszelék

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra