Wolf András receptje
2020. június 27.Palacsintatészta
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 4 db tojás
- 150 g tej
- 150 g víz
- 10 g só
Túrótöltelék
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 100 g cukor
- 1 db citrom
- 1 db vaníliarúd
- 100 g tejszín
Palacsintatészta elkészítése:
A lisztet a tojással, a vízzel és a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a sót, és a kész palacsintatésztát legalább 1,5 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük a tésztát a hűtőből és ellenőrizzük a sűrűségét. Amennyiben sűrűnek találjuk, egy kevés vízzel felhígíthatjuk. A víz mennyisége nagyban függ a liszt minőségétől. A jó állagú palacsintatészta sűrű tejszínre hasonlít. A pihentetés alatt a liszt magába szívja a nedvességet és így lágyabb tésztát kapunk. A palacsintákat forró, kiolajozott serpenyőben szép vékonyra sütjük ki.
Túrótöltelék elkészítése:
A túrót, a cukrot, a vaníliarudat és a reszelt citromhéjat robotgépben, habverőfejjel legalább 5 percig simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és habosra keverjük. A palacsintákat ízlés szerint (jó vastagon) betöltjük, feltekerjük, és megszórjuk porcukorral.