Receptek

Diós nudli homoktövisolajjal

Küronya Márk és Litauszki Zsolt (Alice Hotel) receptje

2021. október 26.
  • 500 g héjas burgonya
  • 125 g rétesliszt
  • 1 db egész tojás
  • 40 g burgonyakeményítő
  • 5 g só
  • 150 g pirított darált dió
  • 100 g porcukor
  • 70 g homoktövisolaj
  • 120 g homoktövisvelő
ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A burgonyát sós vízben megfőzzük. Langyosra hűlve megpucoljuk, áttörjük.

A liszttel és a tojással tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjnyi nudlikat készítünk burgonyakeményítő segítségével.

A nudlikat kifőzzük, homoktövisolajon aranybarnára pirítjuk, majd megforgatjuk a porcukor és a pirított darált dió keverékében.

Homoktövisvelővel tálaljuk.


burgonya , rétesliszt , tojás , burgonyakeményítő , dió , porcukor , homoktövisolaj , homoktövisvelő