Küronya Márk és Litauszki Zsolt (Alice Hotel) receptje
2021. október 26.- 500 g héjas burgonya
- 125 g rétesliszt
- 1 db egész tojás
- 40 g burgonyakeményítő
- 5 g só
- 150 g pirított darált dió
- 100 g porcukor
- 70 g homoktövisolaj
- 120 g homoktövisvelő
A burgonyát sós vízben megfőzzük. Langyosra hűlve megpucoljuk, áttörjük.
A liszttel és a tojással tésztává gyúrjuk. A tésztából ujjnyi nudlikat készítünk burgonyakeményítő segítségével.
A nudlikat kifőzzük, homoktövisolajon aranybarnára pirítjuk, majd megforgatjuk a porcukor és a pirított darált dió keverékében.
burgonya , rétesliszt , tojás , burgonyakeményítő , dió , porcukor , homoktövisolaj , homoktövisvelő