Sárközi Ákos receptje
2020. július 23.Kacsamájterrine
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsamáj
- 4 cl portói bor
- 2 db őszibarack
- 5 dkg narancslekvár
- 5 g növényi zselatin (elhagyható)
- só, illatos bors
Mártás
Hozzávalók:
- 1-2 db őszibarack
- xantán
- só
- frissen őrölt fehér bors
Tálalás
Hozzávalók:
- 1 db zöld alma
- 1 db lucullus paradicsom
- házi paradicsomvinaigrette
A kacsamájat vékonyan lehártyázzuk, majd az ereket is eltávolítjuk belőle. Narancslekvárral, portóival, sóval, borssal ízesítjük, majd
Mártás elkészítése:
Az őszibarackot meghámozzuk, majd xantánnal (elhagyható), sóval és frissen őrölt fehér borssal turmixoljuk, habosítjuk.
Tálalás:
Az őszibarackos kacsamájat a tányér közepére helyezzük, majd köré öntjük a felhabosított mártást. A zöld almát összekeverjük lucullus koktélparadicsommal és házi paradicsomvinaigrette-tel, és a májra, illetve köré halmozzuk.
kacsamáj , őszibarack , portói bor , narancslekvár , xantán , lucullus paradicsom , zselatin , paradicsomvinaigrette , zöld alma