A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Sajtos-köményes kifli

Tischler Petra receptje

2019. január 10.
  • 1 kg liszt
  • 1 ek só
  • 90 g vaj
  • 50 g élesztő
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • sajt
  • köménymag
  • 2 db tojás
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tésztához 1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt egy evőkanál cukorral, és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, az olvasztott vajjal, majd a felfuttatott élesztővel, cukorral és tejjel, s legalább tíz percig dagasztjuk. Egy órát hagyjuk kelni, majd átgyúrjuk és hat egyenlő cipóra osztjuk. Újabb harminc percig kelesztjük, a tésztát kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk és feltekerjük kifliformára. Az egész felvert tojásokkal lekenjük, megszórjuk nagy szemű sóval, köménymaggal és reszelt sajttal. 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.


vaj , , sajt , köménymag , tojás , cukor , tej , élesztő , liszt

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra