Receptek

Céklalekvár csillagánizzsal, krémes kecskesajt, dió, cékla

Horváth Gábor receptje

2020. szeptember 3.
  • 12 dkg céklalekvár csillagánizzsal
  • 12 dkg krémes kecskesajt
  • 8 dkg dióbél
  • 1 db közepes cékla

Salsa
Hozzávalók:

  • 3-4 szál petrezselyemzöld és snidling
  • kevéske citrom leve

  • olívaolaj
  • egy kevés a sült dióból

Tálaláshoz:

  • dióolaj
  • búzavirág
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A dióbelet 170 °C-os sütőben 7-8 perc alatt ropogósra sütjük, és még melegen lemorzsoljuk róla a sült héját. 


A megtisztított céklából 8 nagyon vékony szeletet vágunk, amelyeket pogácsaszaggatóval kerekre formázunk. Kevéske citromlével meglocsoljuk, és letakarva felhasználásig hűtőben tároljuk. A cékla leeső részeit apróra vágjuk és kevéske vízzel felöntve 20-30 percig főzzük. Szűrjük, majd

a leszűrt cékla levét mézsűrűségűre beforraljuk. Tálalásig félretesszük.


A salsához apróra vágjuk a zöldeket, egy kevés sült diót, a többi hozzávalóval ízesítjük, és a keverékből a letörölgetett céklaszeletekre kanalazunk. A szeletek széleit összecsippentjük, hogy egy háromágú csillagot kapjunk.

Tálaláskor a cékla jus-vel kezdjük a tányér díszítését, majd a többi alkotóelemet rendezzük el a tányéron, amit kevéske dióolajjal ízesítünk és búzavirággal díszítünk.




céklalekvár , kecskesajt , dióbél , cékla , petrezselyemzöldje , snidling , citrom leve , olívaolaj , dióolaj , búzavirág

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra