Receptek

Tormás-kaviáros töltött tojás

Bereznay Tamás receptje

2024. április 5.

8 db tojás

3 cm friss torma

1 kis üveg lazac- vagy pisztrángkaviár


Tormakrém:

5 dkg vaj

5 dkg liszt

0,5 l tej

só, bors

3 cm friss torma

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A tojásokat sós vízben 9-10 perc alatt megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk, félbevágjuk és kivesszük a sárgáját. A vajat felmelegitjük, rászórjuk a lisztet, kis lángon világosra pirítjuk, felöntjük az előzőleg felmelegített tejjel, majd habverővel kevergetve kemény mártást főzünk belőle. Sóval, borssal ízesitjük, belereszeljük a friss tormát és a tojások sárgáját. Az így kapott krémet habzsákba töltjük, visszatöltjük a félbe­vágott tojásokba, és mindegyik tetejére teszünk egy kevés kaviárt.

töltött tojás , húsvéti sonka , torma , kaviár , bereznay tamás

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra

További receptek

Kapcsolódó cikkek