Bereznay Tamás receptje
2024. április 5.8 db tojás
3 cm friss torma
1 kis üveg lazac- vagy pisztrángkaviár
Tormakrém:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
0,5 l tej
só, bors
3 cm friss torma
A tojásokat sós vízben 9-10 perc alatt megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk, félbevágjuk és kivesszük a sárgáját. A vajat felmelegitjük, rászórjuk a lisztet, kis lángon világosra pirítjuk, felöntjük az előzőleg felmelegített tejjel, majd habverővel kevergetve kemény mártást főzünk belőle. Sóval, borssal ízesitjük, belereszeljük a friss tormát és a tojások sárgáját. Az így kapott krémet habzsákba töltjük, visszatöltjük a félbevágott tojásokba, és mindegyik tetejére teszünk egy kevés kaviárt.
töltött tojás , húsvéti sonka , torma , kaviár , bereznay tamás