A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Turbolyás zöldségleves

Segal Viktor receptje

2019. március 8.
  • 2 ek semleges olaj
  • 2 fej salotta hagyma, finomra aprítva
  • 1 csokor újhagyma, felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1/2 szál póréhagyma, felkarikázva
  • 1 szál sárgarépa, felkockázva
  • 1/4 zellergumó, felkockázva
  • 1,2 l szárnyas- vagy zöldségalaplé
  • 2 db nagyobb méretű sárga héjú burgonya (pl. Ella), felkockázva
  • 1 nagy csokor turbolya
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 4 dkg hideg vaj vagy olívaolaj
  • só, bors
  • díszítéshez néhány szál turbolya és 2 ek olívaolaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A thermomix keverőtálába tesszük a hagymákat, hozzáöntjük az olajat, és 2-3 perc alatt, 100 °C-on a legkisebb fokozaton megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és az alaplevet, majd 100 °C-on főzzük, amíg minden hozzávaló meg nem puhul (3-4 perc). Sózzuk, borsozzuk, majd magas fokozaton 2-3 perc alatt pürésítjük, közben a forró levesbe turmixoljuk a zöld fűszereket és a hideg vajat. A thermomix előnye, hogy krémesebb állag érhető el, az étel színe élénk marad, és tálalásig melegen tarthatjuk.

TIPP!
Turmixgéppel készítve: serpenyőben megpirítjuk a hagymákat, hozzáadjuk a zöldségeket, pár perc múlva az alaplevet, és puhára főzzük, majd pürésítjük.


zeller , hagyma , turbolya , salottahagyma , újhagyma , fokhagyma , póréhagyma , sárgarépa , zellergumó , burgonya , zöldségalaplé , petrezselyem , olívaolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra