Receptek

Meggyes rezgő linzer

Májkel Zsolt receptje

2021. június 8.

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 fő részére
  • 400 g liszt
  • 200 g vaj
  • 150 g cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1/2 db citrom héja
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 4 db tojásfehérje
  • 200 g cukor
  • 100 g meggylekvár
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
AZ OMLÓS tésztáknak ezernyi felhasználási módja van, nyújthatjuk, vághatjuk, reszelhetjük a tésztát, adhatunk hozzá diót vagy más olajos magvakat, fűszerezhetjük.
Az alábbi linzert készíthetjük meggylekvár helyett más gyümölccsel is, de érdemes darabosat választani, hogy még izgalmasabb legyen a sütemény állaga.


1.
A felkockázott hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, sütőporral, citromhéjjal és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, hideg helyen pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.

2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval, hozzáforgatjuk a darabos meggylekvárt. A tészta 2/3 részét a tepsi aljára reszeljük, megtöltjük, majd ráreszeljük a maradék tésztát. 190 °C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Az omlós tészta technológiája itt olvasható el.


liszt , vaj , tojás , citrom leve , sütőpor , meggylekvár

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra