Májkel Zsolt receptje
2021. június 8.Hozzávalók a tésztához:
- 4 fő részére
- 400 g liszt
- 200 g vaj
- 150 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 1/2 db citrom héja
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 db tojásfehérje
- 200 g cukor
- 100 g meggylekvár
Az alábbi linzert készíthetjük meggylekvár helyett más gyümölccsel is, de érdemes darabosat választani, hogy még izgalmasabb legyen a sütemény állaga.
1. A felkockázott hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel, sütőporral, citromhéjjal és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle, hideg helyen pihentetjük, amíg elkészül a töltelék.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és egy csipet sóval, hozzáforgatjuk a darabos meggylekvárt. A tészta 2/3 részét a tepsi aljára reszeljük, megtöltjük, majd ráreszeljük a maradék tésztát. 190 °C-os sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Az omlós tészta technológiája itt olvasható el.
liszt , vaj , tojás , citrom leve , sütőpor , meggylekvár