Barka Áron receptje
2020. december 1.- 1 db vilmoskörte
- 5 szem egész dió
- 150 g vegyes saláta
- 1 dl dióolaj
- 1 ek fehérborecet
- 1 ek dijoni mustár
- 1,5 ek méz
- 1,5 dl víz
A vilmoskörtét megmossuk, felezzük, majd a magházát eltávolítjuk. Vékony csíkokra szeleteljük, és tálalásig félrerakjuk.
A diót szárazon serpenyőben megpirítjuk és durvára aprítjuk, szintén félrerakjuk.
A mustárt, fehérborecetet, mézet és vizet mixerbe tesszük, lassú fokozaton mixeljük. A dióolajat lassan hozzákeverjük, amíg egyneművé nem válik és besűrűsödik.
A salátát jól megmossuk, apró darabokra tépkedjük. Összekeverjük a vilmoskörtével, majd a dióöntettel.
vilmoskörte , dió , dióolaj , vegyes saláta , fehérborecet , dijoni mustár , méz