A sertéspofát megtisztítjuk a hártyától, és besózzuk. Lisztben megforgatjuk, és elősütjük. A visszamaradt zsiradékban barnára pirítjuk a paradicsompürét.
A répát meghámozzuk, a hagymákat héjjal együtt főzzük, ezeket elég csak megmosni. Amikor a paradicsompüré lepirult, a karikákra vágott zöldségeket még pirítjuk egy percig benne. Ezután felöntjük a vörösborral. Alaposan kiforraljuk, belerakjuk a húst és a fűszereket. Felöntjük annyi vízzel, amennyi elfedi.
Fedő alatt 1-1,5 órán át főzzük.
A knédlihez a meglangyosított tejben elkeverjük az élesztőt, kevés cukrot. Belekeverjük a lisztet, az olívaolajat, sót és annyi vizet, hogy jól formázható legyen. Meleg helyen letakarva kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk rozmaringgal, és feltekerjük. Egy tepsibe vizet öntünk és betesszük a sütő aljába.
A knédlit egy másik tepsibe rakjuk, és betesszük a sütőbe kb. 40 percre 120 °C-ra.
Amikor a hús megfőtt, kiszedjük egy tálba. A mártást szitán átszűrjük, és étkezési keményítővel mártássűrűségűre főzzük. Visszatesszük a mártásba a húst. Ha a knédli megsült, kivesszük a sütőből és felszeleteljük.
Serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük, tányérra rendezzük. A pofát köré rakjuk, mártással meglocsoljuk.