Receptek

Földimogyorós paprikakrém

Pinczés Marianna receptje

2020. augusztus 1.
  • 10 db tv paprika
  • 80 g földimogyoró
  • 25 g parmezán
  • 1 nagy marék friss bazsalikom
  • 2 ek máriatövismag-olaj
  • só, bors

ADAG: 1 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
„Mivel a hűtőmet ellepték a paprikák, a töltött paprikát és a lecsót pedig már unom, így ki kellett találni valami olyan receptet, amibe jó sok paprika kell” – meséli Marianna a receptről.

ELKÉSZÍTÉSE:
A tv paprikákat kicsit megszurkáltam (hogy ne robbanjanak fel), és a sütő grillfokozatán, a felső szinten 30-40 percig forgatgatva sütöttem. Ettől a külső héja megpirult, megégett, és amikor kihűlt, könnyen le tudtam szedni a húsról Igazi grillen persze még sokkal jobb.

A földimogyorót száraz serpenyőben megpirítottam, majd a paprikával, a bazsalikommal, a máriatövismag-olajjal, a reszelt parmezánnal és egy kis sóval, borssal együtt leturmixoltam.

Az elkészült krémet télire is el lehet rakni.

Hidegen kiváló mártogatósnak vagy szendvicskrémnek, forró, frissen kifőtt tésztához keverve pedig önmagában is tökéletes szósz (Ez a mennyiség 4 adag tésztához elegendő).


máriatövismag-olaj , parmezán , földimogyoró , tv paprika , bazsalikom

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra