A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kenyérbe (cannolo) töltött tengeri sügér ropogósan

Rosario Simeoli receptje

2020. szeptember 10.
  • 600 g tengeri sügér (branzino)
  • 100 ml tejszín
  • 1 db citrom
  • 4 vékony szelet szikkadt kenyér
  • snidling
  • olívaolaj
  • gaetai fekete olívapástétom


KÍSÉRŐ SZÓSZ
HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 db szardella
  • 2 marék petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk salinai kapribogyó
  • olívaolaj Liguriából
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A serpenyőben a finomra vágott petrezselymet, a kapribogyót, a fokhagymát és a villával összetört szardellát olajon 45 °C-ra hevítjük és összekeverjük.


A TÉSZTA (CANNOLO) TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A branzinofilé 3/4 részét elkészítjük tatárnak citrommal, finomra vágott snidlinggel és sóval. A maradék 1/4 részt apróra vágjuk, hozzáteszünk hideg tejszínt és összeturmixoljuk, fűszerezzük reszelt citromhéjjal és sóval.

CANNOLO KENYÉR ELKÉSZÍTÉSE:
Vékony szelet kenyérre rákenjük a tejszínes branzinokrémet, majd a szelet közepébe fektetjük a branzinotatárt és ráteszünk fekete olívapástétomot. Feltekerjük a kenyeret, mint egy cannolót (töltött tésztarolád), és olívaolajon megpirítjuk.

TÁLALÁS:
A képen látható módon a tányérra helyezünk 250 g cseresznyeparadicsomot, némi egészben hagyott kapribogyót, fekete olívapastétomot és friss bazsalikomlevelet.


tengeri sügér , tejszín , citrom , kenyér , snidling , olívaolaj , gaetai fekete olívapástétom , szardella , petrezselyem , fokhagyma , salinai kapribogyó

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra