Rosario Simeoli receptje
2020. szeptember 10.- 600 g tengeri sügér (branzino)
- 100 ml tejszín
- 1 db citrom
- 4 vékony szelet szikkadt kenyér
- snidling
- olívaolaj
- gaetai fekete olívapástétom
KÍSÉRŐ SZÓSZ
HOZZÁVALÓK:
- 1/2 db szardella
- 2 marék petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk salinai kapribogyó
- olívaolaj Liguriából
A TÉSZTA (CANNOLO) TÖLTELÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A branzinofilé 3/4 részét elkészítjük tatárnak citrommal, finomra vágott snidlinggel és sóval. A maradék 1/4 részt apróra vágjuk, hozzáteszünk hideg tejszínt és összeturmixoljuk, fűszerezzük reszelt citromhéjjal és sóval.
CANNOLO KENYÉR ELKÉSZÍTÉSE:
Vékony szelet kenyérre rákenjük a tejszínes branzinokrémet, majd a szelet közepébe fektetjük a branzinotatárt és ráteszünk fekete olívapástétomot. Feltekerjük a kenyeret, mint egy cannolót (töltött tésztarolád), és olívaolajon megpirítjuk.
TÁLALÁS:
A képen látható módon a tányérra helyezünk 250 g cseresznyeparadicsomot, némi egészben hagyott kapribogyót, fekete olívapastétomot és friss bazsalikomlevelet.
tengeri sügér , tejszín , citrom , kenyér , snidling , olívaolaj , gaetai fekete olívapástétom , szardella , petrezselyem , fokhagyma , salinai kapribogyó