Gyurik Gábor receptje
2021. július 5.- 75 dkg padlizsán
- 35 dkg orda
- 20 dkg paradicsom
- 15 dkg lila hagyma
- 2 db uborka
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 2 ek dijoni mustár
- 1 kisebb csokor snidling
- 6-8 szál borsikafű (csombor)
- 1-2 ek tejföl
- 1/2 db lime
- só, őrölt bors
A padlizsánokat meghámozzuk, kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon minden szeletet megpirítunk forró serpenyőben. Ha kihűlt, a szeleteket csíkokra, majd nagyon apró kockákra vágjuk. Ízesítjük mustárral, finomra vágott snidlinggel.
Az ordát villával összetörjük, tejföllel lazíthatjuk, sózzuk, borsozzuk, pár csepp lime-ot adunk hozzá, valamint a finomra vágott borsikafüvet.
Az uborkákat meghámozzuk, 1×1 cm méretű kockákra vágjuk, pár csepp olívával elkeverjük, és néhány borsikafűlevelet csipkedünk hozzá.
padlizsán , orda , paradicsom , lila hagyma , dijoni mustár , olívaolaj , uborka , snidling , csombor , tejföl , lime