A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Padlizsántatár csomboros ordakrémmel

Gyurik Gábor receptje

2021. július 5.
  • 75 dkg padlizsán
  • 35 dkg orda
  • 20 dkg paradicsom
  • 15 dkg lila hagyma
  • 2 db uborka
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 kisebb csokor snidling
  • 6-8 szál borsikafű (csombor)
  • 1-2 ek tejföl
  • 1/2 db lime
  • só, őrölt bors

ADAG: 10 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A padlizsánokat meghámozzuk, kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon minden szeletet megpirítunk forró serpenyőben. Ha kihűlt, a szeleteket csíkokra, majd nagyon apró kockákra vágjuk. Ízesítjük mustárral, finomra vágott snidlinggel.

Az ordát villával összetörjük, tejföllel lazíthatjuk, sózzuk, borsozzuk, pár csepp lime-ot adunk hozzá, valamint a finomra vágott borsikafüvet.

Az uborkákat meghámozzuk, 1×1 cm méretű kockákra vágjuk, pár csepp olívával elkeverjük, és néhány borsikafűlevelet csipkedünk hozzá.

Tálaláskor adhatunk mellé ecetes hagymát, paradicsomhúst, akár aszalva, vagy fokhagymás pirítóst is.


padlizsán , orda , paradicsom , lila hagyma , dijoni mustár , olívaolaj , uborka , snidling , csombor , tejföl , lime