Katina István receptje
2020. július 20.- 1,6 kg rackahús
- 40 dkg tisztított vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 10 dkg mangalicazsír
- 10 dkg házi lecsó
- 1 ek jó minőségű csemege fűszerpaprika
- só, frissen őrölt bors, csípős paprika ízlés szerint
Puliszka
Hozzávalók:
- 25 dkg kukoricadara
- 15 dkg juhtúró
- 10 dkg vaj
A puliszkához háromszoros mennyiségű, forrásban lévő, enyhén sós vízben, amibe egy kis vaj is kerül, folytonos kavarás mellett megfőzzük a kukoricadarát. (Vigyázzunk a sóval, mert a juhtúró is sós.) Amikor a dara a vizet felszívta, a tűzről levéve, lefedve kb. 5 percig pihentetjük, majd a kész puliszkába még forrón belekeverjük a juhtúrót.
rackahús , vöröshagyma , fokhagyma , lecsó , fűszeraprika , csípőspaprika , kukoricadara , juhtúró , vaj