Receptek

Zöldborsóleves csirkeszárnnyal

Wolf András receptje

2020. június 27.
  • 100 g libazsír
  • 150 g hagyma
  • 5 g fűszerpaprika
  • 50 g paradicsom
  • 50 g paprika
  • 500 g csirkeszárny
  • 10 g só
  • 500 g zöldborsó
  • 250 g sárgarépa
  • 200 g fehérrépa
  • 150 g karalábé
  • 3 csokor petrezselyem
  • 4 l csirkealaplé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A felaprított hagymát libazsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd a fűszerpaprikát. A csirkeszárnyakat átmelegítjük a pörköltszaftban és kevés csirkealaplével felöntjük. Sózzuk, majd 90 százalékosra főzzük. Ha ez elkészült, hozzáadjuk a batonokra (vastagabb csíkokra) vágott zöldségeket és további 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és kb. 5 perc alatt készre főzzük. A vágott petrezselymet közvetlenül a tálalás előtt rakjuk a levesbe, hogy megőrizze szép, zöld színét.


csirkealaplé , csirkeszárny , paradicsom , paprika , zöldborsó , karalábé , sárgarépa , fehérrépa , libazsír , hagyma , fűszerpaprika , petrezselyem

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra