Wolf András receptje
2020. június 27.- 100 g libazsír
- 150 g hagyma
- 5 g fűszerpaprika
- 50 g paradicsom
- 50 g paprika
- 500 g csirkeszárny
- 10 g só
- 500 g zöldborsó
- 250 g sárgarépa
- 200 g fehérrépa
- 150 g karalábé
- 3 csokor petrezselyem
- 4 l csirkealaplé
A felaprított hagymát libazsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd a fűszerpaprikát. A csirkeszárnyakat átmelegítjük a pörköltszaftban és kevés csirkealaplével felöntjük. Sózzuk, majd 90 százalékosra főzzük. Ha ez elkészült, hozzáadjuk a batonokra (vastagabb csíkokra) vágott zöldségeket és további 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót, és kb. 5 perc alatt készre főzzük. A vágott petrezselymet közvetlenül a tálalás előtt rakjuk a levesbe, hogy megőrizze szép, zöld színét.
csirkealaplé , csirkeszárny , paradicsom , paprika , zöldborsó , karalábé , sárgarépa , fehérrépa , libazsír , hagyma , fűszerpaprika , petrezselyem