Receptek

Szarvasbélszínfilé vadas mártásban

Domacija Sajna receptje

2022. február 3.
  • 1 kg szarvasbélszín (csontos)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • 1 l marhaalaplé
  • 2 db körte
  • 50 g cukor
  • 4 db rétestészta
  • 30 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 4 ek aprított snidling
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek tejföl
  • 2 db tojás
  • 80 g áfonyalekvár
  • olívaolaj
  • babérlevél
  • borókabogyó
  • kakukkfű
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

A csontról eltávolítjuk a húst. A csontokat összedaraboljuk, olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a sárgarépát, fehérrépát, hagymát, ízesítjük babérlevéllel, kakukkfűvel és borókabogyóval. Hozzáöntjük a bort, az alaplevet, és kis lángon 3 órán át főzzük. Végül átszűrjük és redukáljuk a mártást.

A körtét meghámozzuk és kettévágjuk. Hozzáadjuk a cukrot és az olívaolajat,

sütőbe tesszük, és 150 °C-on 25 percig sütjük, vagy amíg meg nem puhul.


A túrót összekeverjük a tojásokkal és a snidlinggel. Sózzuk, és a rétestészta minden levelét megkenjük a túrós masszával.

Az így kapott štrukljit alufóliába tekerjük, és gőzön 25 percig főzzük.


Amikor kész, négy szeletre vágjuk, megkenjük a tojás-tejföl keverékkel, megszórjuk zsemlemorzsával, és forró sütőben gratinírozzuk (csőben sütjük).

A szarvasbélszínfilé mindkét oldalát forró olajon öt percig sütjük, és még öt percig melegen tartjuk. 

A közepének rózsaszínűnek kell lennie. 


A tálaláshoz tányérra helyezzük a bélszínszeleteket, hozzáadjuk a mártást, a gratinírozott štruklji-szeleteket, a sült körtét és a lekvárt.


szarvasbélszín , sárgarépa , fehérrépa , vöröshagyma , vörösbor , alaplé , körte , rétestészta , túró , tojás , snidling , zsemlemorzsa , tejföl , áfonyalekvár , olívaolaj , babérlevél , borókabogyó , kakukkfű

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra