Domacija Sajna receptje
2022. február 3.- 1 kg szarvasbélszín (csontos)
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl vörösbor
- 1 l marhaalaplé
- 2 db körte
- 50 g cukor
- 4 db rétestészta
- 30 dkg túró
- 2 db tojás
- 4 ek aprított snidling
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 ek tejföl
- 2 db tojás
- 80 g áfonyalekvár
- olívaolaj
- babérlevél
- borókabogyó
- kakukkfű
A csontról eltávolítjuk a húst. A csontokat összedaraboljuk, olajon megpirítjuk, és hozzáadjuk a sárgarépát, fehérrépát, hagymát, ízesítjük babérlevéllel, kakukkfűvel és borókabogyóval. Hozzáöntjük a bort, az alaplevet, és kis lángon 3 órán át főzzük. Végül átszűrjük és redukáljuk a mártást.
A körtét meghámozzuk és kettévágjuk. Hozzáadjuk a cukrot és az olívaolajat,
A túrót összekeverjük a tojásokkal és a snidlinggel. Sózzuk, és a rétestészta minden levelét megkenjük a túrós masszával.
Amikor kész, négy szeletre vágjuk, megkenjük a tojás-tejföl keverékkel, megszórjuk zsemlemorzsával, és forró sütőben gratinírozzuk (csőben sütjük).
A szarvasbélszínfilé mindkét oldalát forró olajon öt percig sütjük, és még öt percig melegen tartjuk.
A tálaláshoz tányérra helyezzük a bélszínszeleteket, hozzáadjuk a mártást, a gratinírozott štruklji-szeleteket, a sült körtét és a lekvárt.
szarvasbélszín , sárgarépa , fehérrépa , vöröshagyma , vörösbor , alaplé , körte , rétestészta , túró , tojás , snidling , zsemlemorzsa , tejföl , áfonyalekvár , olívaolaj , babérlevél , borókabogyó , kakukkfű