A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Eperrel töltött gombóc

Rosenstein Tibor receptje

2018. április 20.
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg eper
  • 2 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • porcukor
  • olaj
ADAG: 6 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A burgonyákat megpucoljuk, majd sós vízben megfőzzük. Amikor félig kihűlt, burgonyanyomón áttörjük, majd hozzáadjuk a szintén áttört túrót. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat és a vajat, kevés sót, majd egységes tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán körülbelül fél cm vastagra kinyújtjuk, ezután kockákra vágjuk.

Az epreket kicsumázzuk, félbe vagy nagyobb kockákra vágjuk. Minden tésztakocka közepére 11 egész vagy 11 kanálnyi kockára vágott epret teszünk. Gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben megfőzzük.

A zsemlemorzsát kevéske olajon megpirítjuk, majd megforgatjuk benne a gombócokat. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

AJÁNLÁS
A burgonya és a liszt sem mindig ugyanolyan minőségű, ezért mielőtt betöltenénk a gombócokat, egy kis próbafőzést kell csinálni. Ha nagyon laza a tészta, még egy kis lisztet kell hozzáadni.


krumpli , tehéntúró , liszt , vaj , eper , tojás , porcukor , zsemlemorzsa

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra