Varjú Viktor receptje
2018. március 13.STROGANOFF-SZÓSZ
HOZZÁVALÓK:
- 5 dkg vaj
- 7 dkg vargánya
- 7 dkg fehér csiperkegomba
- 5 dkg póréhagyma
- 1 ek mustár
- 5 cl száraz fehérbor
- 1,5 dl tejszín
- 2 ek tejföl
- 1 marék petrezselyem zöldje
- só, bors, cukor és Worcester-szósz ízlés szerint
BÉLSZÍN
HOZZÁVALÓK:
- 80 dkg Black Angus (Argentína)
- olívaolaj a sütéshez
- só és frissen őrölt bors
ZÖLDSÉGES KÖRET
HOZZÁVALÓK:
- 1 db új karotta
- 1 db cékla
- 1 db fürtös uborka
- 7 dkg vaj az átforgatáshoz
A mártásnál olyan ízt kell létrehoznunk, ami magában hordozza a klasszikus Stroganoff-ragu alapízeit. A vajban kevés apróra vágott póréhagymán megpirítjuk a vargánya és csiperkegomba keverékét, amíg erősen karamellizálódik.
Az ételt kiegészítheti egy szép kucsmagomba, amit ha vajban sütünk, és ha egy darabka kakukkfűágat is dobunk mellé, remek kiegészítővé válhat.
vaj , fehér csiperkegomba , vargánya , póréhagyma , mustár , száraz fehérbor , tejszín , tejföl , petrezselyem , Worcester-szósz , karotta , cékla , fürtös uborka , Black Angus