Nábelek Zsófia receptje
2021. január 18.- 250 g főtt rizs (1-2 napos a legjobb)
- 100 g zöldborsó
- 1 kis fej brokkoli
- 1 fej hagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek szezámolaj
- 3 db tojás
- 3 ek szójaszósz
- bors ízlés szerint
Két evőkanál olajat felhevítünk egy nagy serpenyőben vagy edényben. Hozzáadjuk a rizst, és alaposan átforgatva, közepesen erős hőfokon 4-5 percig pirítjuk. A rizst az edény oldalára húzzunk, középen szabad területet hagyva: beleöntjük a maradék 1 evőkanál olajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Megdinszteljük, majd összekeverjük a piruló rizzsel. Hozzáadjuk a zöldborsót, a feldarabolt brokkolit, a szezámolajat és a szójaszószt.
Miközben pirul, a tojásokat felütjük, elkeverjük a borssal és kevés sóval, majd a rizshez adjuk. Gyors mozdulatokkal összeforgatjuk és forrón tálaljuk egy gerezd citrommal.
(Borsó helyett használhatunk vékonyra szeletelt répát, káposztát, gombát, csirkehúst, vagy ezeket
vegyesen.)
rizs , zöldborsó , vöröshagyma , olaj , brokkoli , szezámolaj , tojás , szójaszósz