Receptek

Frizé pácolt lazacpisztránggal és almás tápiókával

Litauszki Zsolt receptje

2021. június 8.
  • 10 dkg frizé saláta
  • 25 dkg lazacpisztráng
  • 10 dkg nagy szemű tengeri só
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 db citrom
  • 1 ek gin
  • 10 dkg kígyóuborka-szalag
  • 2 ek tápióka
  • 2 dl almalé (zöld almából)
  • 5 dkg spenót
  • 1 db zöld alma lehéjazva és apró kockákra vágva
  • 1 csomag kapor
  • vad fűszerek (tyúkhúr, cickafark, madársóska, százszorszép)


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Időigényes

Előző nap: A halat megtisztítjuk, a bőrét és a szálkákat eltávolítjuk, majd 2 órán át pácoljuk a citrom és narancshéj, gin, só, cukor és kapor keverékében. Ezután lemossuk és a hűtőben leszárítjuk. A tápiókát felfőzzük az almalével.
Ha megpuhult, leszűrjük és lehűtjük.
A levet összemixeljük a spenóttal, majd ismét leszűrjük. Ezután keverjük a tápiókához, és helyezzük a hűtőbe a következő napig.

TÁLALÁS:
A zöld almás tápiókát öntsük a tányérba, majd a pácolt halat helyezzük rá a képen látható módon, és díszítsük a zöldségekkel.


frizé saláta , lazacpisztráng , citrom , gin , kígyóuborka , tápióka , almalé , spenót , kapor , zöld alma , tyúkhúr , cickafark , madársóska , százszorszép

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra