Litauszki Zsolt receptje
2021. június 8.- 10 dkg frizé saláta
- 25 dkg lazacpisztráng
- 10 dkg nagy szemű tengeri só
- 10 dkg barna cukor
- 1 db citrom
- 1 ek gin
- 10 dkg kígyóuborka-szalag
- 2 ek tápióka
- 2 dl almalé (zöld almából)
- 5 dkg spenót
- 1 db zöld alma lehéjazva és apró kockákra vágva
- 1 csomag kapor
- vad fűszerek (tyúkhúr, cickafark, madársóska, százszorszép)
Előző nap: A halat megtisztítjuk, a bőrét és a szálkákat eltávolítjuk, majd 2 órán át pácoljuk a citrom és narancshéj, gin, só, cukor és kapor keverékében. Ezután lemossuk és a hűtőben leszárítjuk. A tápiókát felfőzzük az almalével.
Ha megpuhult, leszűrjük és lehűtjük.
A levet összemixeljük a spenóttal, majd ismét leszűrjük. Ezután keverjük a tápiókához, és helyezzük a hűtőbe a következő napig.
TÁLALÁS:
A zöld almás tápiókát öntsük a tányérba, majd a pácolt halat helyezzük rá a képen látható módon, és díszítsük a zöldségekkel.
frizé saláta , lazacpisztráng , citrom , gin , kígyóuborka , tápióka , almalé , spenót , kapor , zöld alma , tyúkhúr , cickafark , madársóska , százszorszép