Győrffy Árpád receptje
2020. szeptember 21.Kacsamáj
Hozzávalók:
- 6 érme kacsamáj
- só, bors
Csicsókapüré
Hozzávalók:
- csicsóka
- vaj
- szarvasgombás só
- olívaolaj
Pirított rókagomba
Hozzávalók:
- rókagomba
- olívaolaj
- zsálya
- fokhagyma
- vaj
- só, fekete bors
- forrázott kelbimbólevelek
- gesztenyés kacsapecsenyelé
Kacsamáj elkészítése:
A kacsamájat sózzuk, borsozzuk és forró, felhevített serpenyőbe tesszük.
Kívül roppanósnak, belül krémesen olvadónak kell lennie. Frissen, a tálalás előtt készítjük el.
Csicsókapüré elkészítése:
A megtisztított csicsókát szeletekre vágjuk és felhevített olívaolajon lassan karamellizáljuk. Amikor egyenletesen megpirult, vákuumcsomagoljuk a vajjal, és 85 °C-os vízfürdőben hőkezeljük, amíg meg nem puhul teljesen. Turmixoljuk és szarvasgombás sóval ízesítjük.
Pirított rókagomba elkészítése:
A rókagombát egy serpenyőben, kevés hevített olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zsályát. Sózzuk, borsozzuk, majd egy kis kocka hideg vajat adunk hozzá.
kacsamáj , csicsóka , vaj , olívaolaj , szarvasgombás só , rókagomba , zsálya , fokhagyma , kelbimbólevél , pecsenyelé