A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Szélhajtó küsz újhagymás burgonyasalátával

Söptei Róbert receptje

2020. augusztus 1.
  • 30 db szélhajtó küsz (Alburnus alburnus)
  • 40 dkg sárga burgonya
  • 15 dkg ecetes csemegeuborka
  • 1/2 l majonéz
  • 1/2 l étolaj
  • 1 db citrom
  • egy csokor új hagyma
  • édes fűszerpaprika, só


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, hagyjuk kihűlni.

Az újhagymát zöldjével együtt vékony karikára, a burgonyát és a csemegeuborkát kis kockákra vágjuk. Majd az egészet majonézzel összekeverjük, és citrommal, uborkalével ízesítjük. Hűtőbe rakva érleljük.

A küszöket megtisztítjuk, sózzuk, fűszerpaprikázzuk, majd kukoricalisztbe forgatva forró olajban kisütjük.

Behűtött salátával tálaljuk.


szélhajtó küsz , sárga burgonya , majonéz , étolaj , citrom , ecetes csemegeuborka , új hagyma , fűszerpaprika

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra